Μενού Κλείσιμο

Κ. Βαρδαβάς: «Είμαστε συμπαίκτες – Κρινόμαστε καθημερινά»

Τη σύζευξη δυνάμεων όλων των εργαζομένων στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα ούτως ώστε η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σε ευρύτερο επίπεδο, ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς απευθυνόμενος στο νέο προσωπικό σε συνάντηση που είχε σε αίθουσα του Παγκρητίου Σταδίου.

Ο κ. Βαρδαβάς έκανε μια γενική σύνοψη των δυσκολιών που χαρακτηρίζουν και αποτελούν μόνιμο σημείο αναφοράς στη λειτουργία των εγκαταστάσεων, τονίζοντας στους εργαζόμενους την ανάγκη για «συστράτευση» προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε τομέα.

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Οι δυσκολότερες που έχουμε συναντήσει. Χειρότερες από τις αντίστοιχες της οικονομικής κρίσης του 2010. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου είναι άμεσα πληττόμενες καθώς είχαμε κλείσει για τρεις μήνες. Ουσιαστικά υπολειτουργούμε αφού εφαρμόζουμε υγειονομικά πρωτόκολλα που περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να δραστηριοποιηθούν μέσα στις εγκαταστάσεις. Πλήττεται άμεσα η εταιρία, και η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις, και να ξεφύγουμε από αυτήν την ιστορία».

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αθλητισμού του Δήμου αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στη σπουδαιότητα της λειτουργίας των εγκαταστάσεων για αθλούμενους και εργαζόμενους, ενώ περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που υφίσταται.

«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι πολύ σημαντικό. Αφορά χιλιάδες παιδιά και αθλούμενους, όπως επίσης και εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ορισμένοι μπορούν να θεωρούν δεδομένη τη λειτουργία της εγκατάστασης και να νομίζουν ότι θα γίνεται για πάντα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα αυτά μπορεί να κλείσουν. Αν κλείσει η Ανάπτυξη Αθλητισμού θα φύγει η εταιρεία security, η κεντρική διαχείριση. Τα πάντα. Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο. Οι συμβάσεις δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν. Εάν δεν υπάρχουν δραστηριότητες, και η επισκεψιμότητα που πρέπει, αν οι αθλούμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι για να παραμείνουν σε εμάς, θα καταρρεύσει το σύστημα».

Με ενωτικό πνεύμα ζήτησε την καθολική συμμετοχή των νέων εργαζομένων στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται, για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που συνεχώς προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας, έχοντας αποτέλεσμα τις δραματικές συνθήκες, που γίνονται ολοένα πιο πιεστικές για την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

«Είμαστε συμπαίκτες που κρινόμαστε καθημερινά», ανέφερε ο κ. Βαρδαβάς καλωσορίζοντας τους εργαζόμενους, στο νέο τους περιβάλλον:

«Ξέρουμε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες. Ακόμα και το πιο απλό πράγμα είναι πολύ σημαντικό. Ωστόσο, είμαι υπερήφανος, για την οργανωμένη λειτουργία της εγκατάστασης παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Για αυτό όποιος βρίσκεται εδώ θα πρέπει να είναι συμμέτοχος σε αυτήν την συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουμε. Είμαστε συμπαίκτες και έχουμε κοινό στόχο. Κρινόμαστε άπαντες καθημερινά. Πολύς κόσμος έχει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει μια ατελείωτη κάνουλα με χρήματα, και την λανθασμένη νοοτροπία ότι είναι δεδομένη η λειτουργία της εγκατάστασης. Τίποτε δεν είναι δεδομένο. Υπάρχουν τα τραγικά παραδείγματα Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε κεντρικότερα σημεία της χώρας που έκλεισαν οριστικά».