Μενού Κλείσιμο

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Είμαστε δίπλα σας»

Συμπολίτες,

ο Δήμος Ηρακλείου στις δύσκολες ώρες που διανύουμε  παραμένει σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την πρωτοφανή αυτή κρίση.

Το Συντονιστικό Όργανο που έχουμε ήδη συστήσει και στο οποίο μετέχουν όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, βρίσκεται σε συνεχή  επαγρύπνηση και  παρεμβαίνει όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο έχοντας λάβει ήδη σημαντικές αποφάσεις για τις οποίες έχετε ενημερωθεί.

Και τονίζω ότι δεν θα διστάσουμε να λάβουμε όποιο άλλο μέτρο κρίνουμε απαραίτητο, για την ασφάλεια όλων των δημοτών.

Είναι καιρός ευθύνης για όλους μας.

Φροντίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που έχουν την κύρια ευθύνη συντονισμού, τηρώντας με συνέπεια τις αποφάσεις τους.

Αποφεύγουμε τις άσκοπες συναθροίσεις και μετακινήσεις, και εφαρμόζουμε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής. Αποδεικνύουμε την αλληλεγγύη στους διπλανούς μας, μην εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο, κάνοντας το αυτονόητο: μένοντας στο σπίτι!

Αποφασίσαμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου –πλην Πρωτοκόλλου, ΚΕΠ και Ληξιαρχείου – δεν θα δέχονται κοινό την ερχόμενη εβδομάδα από τις 16-3 έως τις 20/3.

Συμπολίτες,  

έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα δείχνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. 

Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα πράξουμε και τώρα.

Χρέος όλων μας είναι να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία, κοινωνική συνείδηση και ατομική ευθύνη.

Δεν πανικοβαλλόμαστε, δεν εφησυχάζουμε, ενημερωνόμαστε συνεχώς και σωστά. 

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου θα είμαστε δίπλα σας.  

Όλοι μαζί θα κρατήσουμε τον Δήμο όρθιο, ώστε όταν περάσει αυτή η κρίση, μαζί να φτιάξουμε ξανά την καθημερινότητά μας, ακόμα καλύτερη από πριν!

Σας ευχαριστώ πολύ.