Μενού Κλείσιμο

Γέμισε μουσική και χαρούμενα πρόσωπα το «Heraklion Arena»

Μουσική, παιδικές φωνούλες και χαρούμενα πρόσωπακια γέμισε  το ΓΝΠ, στα «Δυο Αοράκια» στο πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου. Η ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ και ο Δήμος Ηρακλείου με χαρά φιλοξένησαν μια ξεχωριστή εκδήλωση του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου σύμπραξη με τα ειδικά σχολεία της πόλης, συνδέοντας τις αθλοπαιδιές με τη μουσική.

Το Μουσικό Σχολείο πραγματοποίησε μια δράση από κοινού με τα ειδικά δημοτικά του Ηρακλείου με πολύ μουσική, τραγούδι χορό ζωγραφική και μουσικόκινητικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου βρέθηκαν στο «Heraklion Arena» και παρουσίασαν ένα μουσικοθεατρικό πρόγραμμα με αποδέκτη τα παιδιά του 1ου 2ου 3ου και Κωφών Βαρήκοων Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα εκτός αυτού είχε θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης γραμματικός» πλαισιωμένο με μουσική, Μουσικοκινητική με την «Άνοιξη» από τις 4 εποχές του Vivaldi, το “Valse of the flowers του Tchaikovsky και 3 ξένα τραγούδια, μουσικό παιχνίδι με μπαλόνια, σόλο πιάνου. Επίσης τα παιδιά έπλεξαν Γαϊτανάκι με ήχους παραδοσιακής μουσική. Σύνθεση από το σύνολο κρουστών (Μουσικοκινητική μαζί με τα κρουστά) με την παράσταση να κλέβει η συμμετοχή των μαθητών. Τέλος, τα παιδιά  ζωγράφισαν μουσικά όργανα πάνω σε μουσαμά με διάφορα υλικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς.