Μενού Κλείσιμο

Iστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ το Final 8 στο «Heraklion Arena»

Το πρώτο Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 8 διεξήχθη στο «Heraklion Arena» και ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να σηκώνει την… κούπα μετά τη νίκη επί του Περιστερίου στον τελικό της διοργάνωσης.

Η μεγάλη και ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ και το θεσμό του Κυπέλλου πραγματοποιήθηκε από τις 16 και 19 Φεβρουαρίου στην πόλη μας, με τη συμμετοχή των εφτά πρώτων ομάδων του Α γύρου στη Basket League (Ολυμπιακος, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, ΑΕΚ, Κολοσσσός, Αρης, ΠΑΟΚ) και τη νικήτρια του επίσης νεοσύστατου UNICEF Trophy (ομάδες Α2, Β’ & Γ’ Εθνικής), Πανιώνιο.

Πέρα από τα παιχνίδια στο ΚΓ Ηρακλείου υπήρξαν και παράλληλες δράσεις στην πόλη μας. Εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης μας. Επίσκεψη παικτών και θρύλων του Ελληνικού μπάσκετ στο 1ο Ειδικό Σχολείο. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Φάνης Χριστοδούλου, παίκτες από τον Πανιώνιο και μέλη της διοίκησης του Παναθηναϊκού συναντήθηκαν και έπαιξαν με νεαρούς μαθητές.

Επίσης στον προαύλιο χώρο του Νέου ΚΓ Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, η ΕΟΚ σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και μιας ομάδας έμπειρων εθελοντών, πραγματοποιήσαν ποικίλες δράσεις ευαισθητοποίησης για ανθρώπους με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες. Κατά τη διεξαγωγή του τελικού η ΠΕΤΚ με την βοήθεια εθελοντών έγινε περιγραφή του παιχνιδιού σε τυφλούς μέσω και της απτικής επαφής, κάτι άκρως πρωτοποριακό για τον θεσμό.

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν παιδιά από τους συλλόγους μπάσκετ του Ηρακλείου και όχι μόνο, οικογένειες, άνθρωποι που αγαπούν το άθλημα αλλά και απλοί πολίτες που για πρώτη φορά έζησαν την ατμόσφαιρα του Κυπέλλου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την διοργάνωση. Μπράβο τον Δήμο Ηρακλείου αλλά και τους φορείς της πόλης μας που στηρίζουν τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Συγχαρητήρια στον Κυπελλούχο Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τροπαίου, μπράβο στην φιναλίστ ομάδα, το Περιστέρι. Μπράβο και σε όλες τις ομάδες και τις αποστολές που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την άρτια διεξαγωγή του συγκεκριμένου event. Ένα μεγάλο μπράβο στην «ψυχή» του final 8, τους εθελοντές της διοργάνωσης.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλον τον κόσμο που βρέθηκε στο Heraklion Arena δημιούργησε μια άρτια ατμόσφαιρα και φώναξε πως το μπάσκετ στην Κρήτη, το μπάσκετ στην πόλη μας είναι γιορτή.