Μενού Κλείσιμο

Το Κύπελλο Ελλάδος Cheerleadin 2023 στο Ηράκλειο

Το Κύπελλο Ελλάδος του Cheerleading θα φιλοξενήσει Το Ηράκλειο. Η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και άλλους φορείς της Κρήτης.

Η πόλη μας από τις 3 έως και τις 5 Μαρτίου θα κινείται σε ρυθμούς… cheerchallenge μιας και πάνω από 500 αθλητές και αθλήτριες από 14 σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading από όλη την Ελλάδα, θα βρεθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» προκειμένου να διεκδικήσουν το Κύπελλο για το 2023.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να διδαχτούν, να μάθουν, να παρουσιάσουν και να κριθούν σε χορογραφίες από τους coaches που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Όσον αφορά το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις χορογραφίες τη Παρασκευή (3/3) και το Σάββατο (4/3) και την Κυριακή θα γίνει το μεγάλο «battle» όπου και θα αναδειχτούν οι νικητές.

Παράλληλα με το Κύπελλο Ελλάδας θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της European Cheer League που αφορά προκρίσεις ζευγαριών και ομάδων για το 2024 μαζί με το CHEER OPEN CRETA CUP 2023 που διοργανώνεται για πρώτη φορά.

Στο cheerchallenge τις χορογραφίες θα διδάξουν και θα κρίνουν καταξιωμένοι προπονητές από το εξωτερικό. Από την Σλοβενία έρχεται η Mateja Grbec, ενώ για 2η φορά στην Ελλάδα θα βρεθεί και ο Βρετανός Jonathan Rattigan. Το πάνελ των κριτών-προπονητών θα συμπληρώσουν από την Σλοβενία η Sasa Stiftar, η Nina Zvizdalo και η Julie Baillieu από το Βέλγιο.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν παρέλαση στο κέντρο της πόλης μας, την οποία και θα ηγηθεί η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Η παρέλαση θα γίνει το Σάββατο 4/3 θα ξεκινήσει από την πλατεία Λιονταριών και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα γίνει το παραδοσιακό cheer party.

Είσοδος: Ελεύθερη