Μενού Κλείσιμο

Το Ηράκλειο διεκδικεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών του 2023

Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κωφών καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών επισκέφθηκε την Παρασκευή  23 Οκτωβρίου τη Λότζια και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη  Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Στην Αντιπροσωπεία μετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κωφών  Ιωάννης Στούφης,  ο Γενικός Γραμματέας Jurgen Endress καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιωσήφ Σταυρακάκης.

Αντικείμενο της επίσκεψής ήταν η επιθεώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, καθώς το Ηράκλειο μαζί με την Άγκυρα διεκδικούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών – Γυναικών του 2023.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου:

«Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι από όσα είδαν στο Κλειστό ενώ εξήραν την συνεργασία που είχαν με τον Δήμο Ηρακλείου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών που διεξήχθη στην πόλη μας το 2019.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, τους καλωσόρισε στο Ηράκλειο και τόνισε η ανάληψη διεθνών αθλητικών  διοργανώσεων παραμένει βασικός στόχος της πολιτικής του Δήμου όσον αφορά στον αθλητισμό».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε για την διεκδίκηση της διοργάνωσης: «Παρότι η πανδημία έχει επιπτώσεις και σε αυτόν  τον τομέα,  εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε σημαντικές διοργανώσεις, διότι θεωρούμε ότι τα οφέλη για την τοπική κοινωνία είναι πολλαπλά».