Μενού Κλείσιμο

Η μεγάλη γιορτή στίβου έτρεξε με επιτυχία στο Ηράκλειο

Η μεγάλη γιορτή στίβου, τo Run Greece έκανε την εκκίνηση του από την πόλη μας, το Ηράκλειο. Πάνω από 3.000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στον 10ο αγώνα επί Κρητικού εδάφους, ο οποίος φέτος επέστρεψε στο κέντρο του Ηρακλείου. Η έναρξη αλλά και ο τερματισμός έγινε στη πλ. Ελευθερίας, ενώ η διαδρομή έγινε μπροστά από ιστορικά σημεία του κέντρου του Ηρακλείου.

Τους αγώνες Run Greece διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου.

Στους αγώνες των 10 χιλιομέτρων στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαριάννα Τρούλη (42.22), στη δεύτερη θέση η Μαριάννα Πρωτογεράκη και στην τρίτη θέση η Ιταλίδα Καρολίνα Σάλασα. Στους άνδρες στα 10 χιλιόμετρα στη πρώτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ζερβάκης με 32.45, στη δεύτερη ο Μανόλης Σηφάκης (36.35) και στη τρίτη ο Δημήτρης Μανιώτης (39.16).

Στα 5 χιλιόμετρα στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Κατερίνα Δόδρου (21.03), δεύτερη η Έλλη Κουναλάκη (21.41) και στη τρίτη θέση η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου (22.00).

Στους άνδρες στα 5χλμ. πρώτος ο Γιώργος Μαστοράκης (16.47), δεύτερος ο Γιάννης Παπαλεωνίδας (16.58) και στη τρίτη θέση ο Νικηφόρος Τζιώτης (17.50).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός που έδωσε την εκκίνηση στο δεύτερο γκρουπ των 5 χιλ. δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Αθλητικού, Κώστας Βαρδαβάς πραγματοποίησε την εκκίνηση στα 1000μ. για παιδιά.

Αναλυτικά αποτελέσματα από τους αγώνες στη σελίδα Run Greece

ΕΔΩ