Μενού Κλείσιμο

Άνοιξε η «αυλαία» του ανοιχτού στίβου με το 8ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Στο Ηράκλειο έγινε η έναρξη της επίσημη σεζόν του ανοιχτού στίβου, με το 8ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων. Τη διοργάνωση πραγματοποίησε ο ΣΕΓΑΣ και ήταν υπό την αϊδία του υφυπουργείου αθλητισμού, με συνδιοργανωτή το Δήμο Ηρακλείου και άλλους φορείς της Κρήτης.  Οι αγώνες έγιναν στο Παγκρήτιο στάδιο και το στάδιο Ελευθερίας σήμερα 25 Φεβρουαρίου. Στη διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν καλές επιδώσει και όρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 με την σφυροβολία να πρωταγωνιστεί ως άθλημα.

Παρούσα ήταν και η Ελίνα Τζένγκο, η οποία χωρίς δυσκολία «έγραψε» 61.05μ επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη για φέτος στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κατηγορία η Αφροδίτη Μανιού κατέλαβε την δεύτερη θέση με 56,06 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Στη σφυροβολία των Ανδρών νικητής ήταν ο Ιβάν Μενγκλεμπέη 72,13 μ.. Ο Ορέστης Ντουσάκης κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 71,29 μ. και πέτυχε στον πρώτο του αγώνα νέο ατομικό ρεκόρ και παράλληλα το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στον ακοντισμό Ανδρών Κ20, ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία ολοκλήρωσε με 59,24 μέτρα. Ο Αντώνης Πολύμερος ήταν δεύτερος με 54,64 μέτρα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα