Γνώρισε και εσύ το Παγκρήτιο

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η ανάπτυξη και αναβάθμιση της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα μας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προληπτικές παρεμβάσεις για τη δημόσια υγεία  και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η παρέμβαση αυτή στοχεύει τις μικρές ηλικίες, κατά τις οποίες τα παιδιά πολύ εύκολα απορροφούν τις πληροφορίες και συνδέουν την μάθηση με την διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση.

Ο αθλητισμός και η φυσική  δραστηριότητα μπορεί να συνδυάσει τόσο την μάθηση όσο και την διασκέδαση και γι’ αυτό τον λόγο η βιωματική αποτελεί το βασικό μέσο υλοποίησης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ενέργεια η οποία πιλοτικά έχει υλοποιηθεί από τον Δήμο Ηρακλείου τα τελευταία τρία χρόνια  με πολύ υψηλό δείκτη συμμετοχής από πολλά σχολεία και μαθητές διαφορετικών ηλικιών και κινητικής κατάστασης.

Συνολικά στα τρία χρόνια λειτουργίας τους προγράμματος, περισσότερα από 2.500 μαθητές επισκέφτηκαν τις αθλητικές υποδομές του Παγκρητίου Σταδίου και βιωματικά συμμετείχαν σε περισσότερα από 12 ολυμπιακά αθλήματα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνοντας στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.

Το  πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση στην ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  όλης της Κρήτης και θα συνδέσει τον σχολικό αθλητισμό με το σωματειακό αθλητισμό αλλά και την ανάδειξη των αθλητικών χώρων του Παγκρητίου Σταδίου σε πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού και του πολιτισμού.  Υλοποιείται σε όλη την διάρκεια του έτους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Παγκρητίου σταδίου με εξιδανικευμένο προσωπικό, καθηγητές Φυσικής αγωγής,

 

Δικαίωμα Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς, όλα τα σχολεία που ενδιαφέρονται θα  πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, εγγράφως στην γραμματεία της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ, για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, δηλώνοντας την ημέρα και την ώρα που επιθυμούν να συμμετάσχουν (προτεινόμενες ηλικίες από  6 -14 χρονών).

Τα σχολεία με τους συνοδούς τους, παραλαμβάνονται από στέλεχος της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ, ο οποίος  τους ξεναγεί στον χώρο – σε προκαθορισμένη διαδρομή -  και θα τους εξηγεί για τις υπηρεσίες και τα αθλήματα που φιλοξενεί το στάδιο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επισκέπτονται τα κεντρικό στάδιο, στο οποίο πραγματοποιούνται όλες οι εκδηλώσεις, θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφίζονται σε αυτό.

Μετά μεταβαίνουν στο βοηθητικό στάδιο και τον περιβάλλοντα χώρο της θύρας των  VIP, η σε εσωτερικό χώρο του σταδίου (Κλειστή αίθουσα στίβου) όπου και   συμμετέχουν ομαδικά ή ατομικά σε αθλητικές δραστηριότητες τις οποίες έχουν δηλώσει εκ των προτέρων.

Επίσης οι συμμετέχοντες συμμετάσχουν σε σεμινάρια για την κρητική διατροφή και στην συνέχεια  παραλαμβάνουν αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο του Σταδίου.

Κόστος συμμετοχής 3,00 € κατά άτομο / Αιτήσεις συμμετοχής  στο www.dakh.gr (συμπεριλαμβάνει νερό)

Η  ξενάγηση στο στάδιο, (συνολικά μία ώρα) είναι δωρεάν.