ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφτηκαν την Τετάρτη 14 μαρτίου 2012, οι μαθητές της δευτέρας τάξης του Πειραματικού Σχολείου Ηρακλείου, στα πλαίσια του προγράμματος ¨γνώρισε και σύ το Παγκρήτιο¨.  

Το πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και  τέσσερα χρόνια στο Παγκρήτιο Στάδιο και αποτελεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα μύησης των παιδιών στο αθλητισμό  ενώ συνδυάζει με ιδιαίτερη επιτυχία τον  αθλητισμό και  τη φυσική  δραστηριότητα  με την μάθηση όσο και την διασκέδαση και γι’ αυτό τον λόγο η βιωματική αποτελεί το βασικό μέσο υλοποίησης του προγράμματος.

Συνολικά στα τρία χρόνια λειτουργίας τους προγράμματος, περισσότερα από 2.500 μαθητές επισκέφτηκαν τις αθλητικές υποδομές του Παγκρητίου Σταδίου και βιωματικά συμμετείχαν σε περισσότερα από 12 ολυμπιακά αθλήματα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται  στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.

Οι μαθητές του πειραματικού Σχολείου είχαν την εύκαιρια  να συμμετάσχουν βιωματικά στο άθλημα της Τοξοβολίας και Σκοποβολής, στην Κωπηλασία, και στο Τζούντο αθλήματα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχολικό πρόγραμμα του σχολείου.

Επίσης επισκέφτηκαν την μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και αντικειμένων του Σταδίου, στο οποίο εκτίθενται φωτογραφίες και αντικείμενα από την Ολυμπιάδα του 2004, διεθνής αγώνες που υλοποιηθήκαν να το στάδιο,  ενώ φωτογραφήθηκαν στου χώρους το κεντρικού σταδίου, στην αίθουσα με τα επίσημα  T-shirts  των ομάδων της  Superleaugue, στον Ολυμπιακό Βωμό και παρέλαβαν μετά το φαγητό αναμνηστικά δώρα από το στάδιο.

 

Το  πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση στην ανάπτυξη της φυσικής δραστηριότητας των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  όλης της Κρήτης και συνδέει τον σχολικό αθλητισμό με το σωματειακό αθλητισμό αλλά και την ανάδειξη των αθλητικών χώρων του Παγκρητίου Σταδίου σε πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού και του πολιτισμού.  Υλοποιείται σε όλη την διάρκεια του έτους σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Παγκρητίου σταδίου με εξιδανικευμένο προσωπικό, καθηγητές Φυσικής αγωγής.