2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

Mε επιτυχία διοργανώθηκε στο παγκρήτιο στάδιο ο αγώνας δεξιοτεχνίας του ΑΟΚ, για το 2011.  Ο Αγώνας ήταν μια  καλή ευκαιρία για να αποδείξεις τις ικανότητες τους όχι μόνο οι γρήγοροι οδηγοί, αλλά κυρίως οι  ακριβείς στο απόλυτο στρίψιμο, απου πραγματοποιήθηκε στον χώρο parking του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00μμ.

Μετά από αρκετά χρόνια ο θεσμός της Δεξιοτεχνίας επιστρέφει στο Ηράκλειο με τον ΑΟΚ να προσφέρει για δεύτερη φορά φέτος την δυνατότητα σε όσους πραγματικά θέλουν να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα “σχολεία” των αγώνων Ράλι.  Η Δεξιοτεχνία ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα πριν κάποιος μπει στα βαθιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επιπλέον, η Δεξιοτεχνία είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητες του αλλά και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου του σε οδήγηση με στόχο όχι μόνο τον απόλυτο χρόνο αλλά και την απόλυτη ακρίβεια, καθώς τα slaloms γύρω από τους τοποθετημένους κώνους θα πρέπει να γίνουν με χειρουργική ακρίβεια και φυσικά με σωστή φορά.

Πρόκειται για την απόλυτη οδηγική εμπειρία λοιπόν, εμπειρία μάλιστα που μπορεί να ζήσει οποιοσδήποτε αρκεί να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης και φυσικά αυτοκίνητο… όχι απαραίτητα αγωνιστικό ή βελτιωμένο, αλλά ακόμα και ένα απλό μοντέλο παραγωγής με την κίνηση στους εμπρός τροχούς ή στους πίσω ή και στους τέσσερις, θα μπορούσε να προσφέρει εξίσου δυνατές συγκινήσεις σε τέτοιου είδους οδήγηση.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε 4+1 διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με το μεταξόνιο (απόσταση ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα τροχών) και συγκεκριμένα:

Κατηγορία Α: μεταξόνιο έως 2,40 μέτρα

Κατηγορία Β: μεταξόνιο από 2,40 έως 2,50

Κατηγορία Γ: μεταξόνιο από 2,50 και άνω

Κατηγορία Δ: φορτηγά (τζιπ, pick-up,κλπ)

Κατηγορία Open: Όλα τα αυτοκίνητα και αγωνιστικά ανεξάρτητα από μεταξόνιο, κλπ…