ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS 2011

  «ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ!»  Η αντίστροφη μέτρηση για τα SPECIALOLYMPICS- ΑΘΗΝΑ 2011 έχει ήδη αρχίσει!!!

Την Παρασκευή  3 Ιουνίου 2011 και ώρα 16.30μμ, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ η επίσημη εκπαίδευση των εθελοντών των  SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία!

 

          Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με τον ρόλο των εθελοντών στα πλαίσια της διοργάνωσης των SPECIALOLYMPICSΑΘΗΝΑ 2011 στην χώρα μας και ιδιαίτερα τόσο για την διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας όσο και για την φιλοξενία των αθλητών στο Ηράκλειο. Επιπλέον, οι εθελοντές παρέλαβαν τις διαπιστεύσεις, τον ιματισμό και γενικά το απαραίτητο υλικό για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

 

          Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης ο οποίος σημείωσε:  «Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, το Ηράκλειο σας καλωσορίζει! Καλωσορίζει μέσα από την καρδιά όλων των πολιτών του, τους Παγκόσμιους Αγώνες, όπου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Τους αγώνες που πρωταθλητές και πρωταγωνιστές είναι αρετές όπως η αυτοεκτίμηση, η υπεράσπιση της διαφορετικότητας, η ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων».

Επίσης παρευρέθηκε και η κ. Έυα Τυλιανάκη, Αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου η οποία σημείωσε: « Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές των SpecialOlympicsείναι νικητές, νικητές στον αγώνα για τον σεβασμό μας στην διαφορετικότητα τους. Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης διοργάνωσης η συμμετοχή των δημοτών μας ως εθελοντές ήταν πολύ μεγάλη».

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2011, μίλησαν η κ. Έλσα Πιτσάκη, Τομεάρχης Εξυπηρέτησης Εθελοντών για την κατανόηση της Διανοητικής αναπηρίας, η κ. Εύα Κριθαρέλη, Συντονίστρια Ανάπτυξης Προγράμματος Εθελοντισμού

 

για τον Εθελοντισμό στους Παγκόσμιους Αγώνες SpecialOlympicsκαι oκ. Δημήτρης Σαλαμπάσης, Περιφερειακός Συντονιστής Πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» για τους Παγκόσμιους Αγώνες SpecialOlympicsΑΘΗΝΑ 2011.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν έκδηλος ο ενθουσιασμός εκ μέρους των εθελοντών προσωποποιώντας το πνεύμα κοινωνικής προσφοράς για την στήριξη της διοργάνωσης των SPECIALOLYMPICSΑΘΗΝΑ 2011.

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οι σημαντικές ημερομηνίες για τα SpecialOlympicsστο Ηράκλειο είναι:

1)    15 Ιουνίου 2011- Λαμπαδηδρομία στην πόλη του Ηρακλείου

2)    20-23 Ιουνίου 2011- Φιλοξενία Αποστολών στην πόλη του Ηρακλείου.

 

 

Οι αποστολές αθλητών που θα φιλοξενηθούν στο Ηράκλειο είναι: Φιλανδία, Μεξικό, Νησί του Μαν, Εσθονία και Κύπρος. Συνολικά: 398 άτομα.

 

ΠροεπισκόπησηΣυνημμένοΜέγεθος
ethelontes DELTIO TYPOY - PARASKEYH 3 JUNE 2011.pdf131.21 KB